Festeni, vagy nem festeni? A nagy szemöldökdilemma
2017. szeptember 13. írta: Stílustitok

Festeni, vagy nem festeni? A nagy szemöldökdilemma

cara-delevingne-nem-hagytam-fel-a-modellkedessel-es-nem-hibaztatom-a-divatipart-semmiert-04150250.jpg

Nincs olyan nő manapság, aki a sminkelési rutinja közben ne nyúlna a szemöldökéhez. Az extra sötét, határozott vonalak valóban hódítanak a trendkövetők között, de lássuk be, sokan a jó ízlést adják fel azért, hogy egy újabb trendnek áldozzanak. Ugye tudjátok: nem sokára ez is ugyanolyan cikinek fog számítani, mint az egykor hajszálvékonyra kiszedett szemöldök. 

Mit kezdjél akkor vele? Miért akarsz vele egyáltalán minden áron kezdeni valamit? Szedesd ki, formázd, hagyd annyiban. Alapjában véve, a szemöldököd nem véletlenül olyan, amilyen, ezért ha teljesen átalakítod, tualjdonképpen a természet rendjét borítod fel. Az alábbiakból megtudod, miért állítom ezt. 

Nem csak a modern trend miatt, de drasztikusabb hajszínváltás során is sokszor előkerül a dilemma, hogy a szemöldök festésére is sor kerüljön-e, és a válaszokat nagyon könnyű megtalálni, ha az illető ismeri a saját színskáláját. Az egyéni színpaletta azt jelenti, hogy természetes színeink által (szem, haj, és bőrszínünk) mindenki besorolható különböző kategóriákba, színtípusokba. Ha tudjuk, hogy mi melyikbe tartozunk, máris könnyűvé válik kiválasztani az új hajszínt, illetve eldől a szemöldök sorsa is.

lady-gaga-galmour-8aug16-getty-bb.jpg

Ha az új hajszín kívül esik az adott színkategórián, akkor felborul a színharmónia, és az ember külseje ekkor válik harsánnyá, közönségessé, furcsává... Ilyenkor merül fel az illetőben a gondolat amolyan ösztönszerűen, hogy a szemöldökének színén is változtatni kéne, hiszen az és a haja már nem illenek egymáshoz. Ez történik például, ha egy vörös, vagy vörösesbarna hajat színeznek, mondjuk feketére. A szemöldök színezése enyhíthet a kontraszton, viszont megoldani nem fogja az alapvető problémát.

Hogy a végeredmény előnyös legyen, mindig a természetes színeinkből kellene kiindulni. Ha meleg árnyalatú a szemöldök színe, akkor a meleg árnyalatok közül válogassunk. Akkor is, ha színezni szeretnénk a hajunkat, mert így nem fog kelleni aggódni amiatt, hogy a szemöldök nem passzol. Hamvasszőke, fekete hajhoz viszont ne fessünk barna, még kevésbé vörös szemöldököt.

315cab53fe2b9abfffdad820546a9a14.jpg

Sokak szerint hatalmas bűn a hidrogénszőke hajhoz a sötét, fekete, szemöldök, pedig a színharmónia szempontjából a hamvas szőke és a meleg árnyalatú barna szemöldök az, ami rosszul fest együtt. Gondoljunk Marilyn Monroe, vagy Lady Gaga színeire. Egyikőjük sem lenne az, aki, ha barna szemöldököt viselnének. A méz, vagy eperszőke tincsek viszont csakis barna szemöldökkel mutatnak!

Ha az árnyalatokat sikerült egyeztetni -megtalálni, hogy inkább a hideg, vagy a meleg színskálán mozogjunk-e - már csak arra kell figyelni, hogy a szemöldök picivel sötétebb legyen, mint a haj színe. Főleg a szőke hajúaknál fontos erre figyelni. Egy-két árnyalattal segítsünk rá a színre szemöldökceruzával, vagy szemöldökporral. Ezzel a trükkel az arc és a szem megkapja a szükséges kontúrját, kiemelt, nyílt tekintetünk lesz!

Az viszont, amit manapság a szemöldök kiemelésésnek hívnak, azért szívem szerint máglyára küldeném az elkövetőket. A hangsúlyozás, korrigálás korántsem egyenlő az egybefüggő, fekete csíkkal, amiket oly sokan az arcukra festenek. 

 

 

süti beállítások módosítása