"Amit viselsz, bemutat téged a világnak."

Festeni, vagy nem festeni? A nagy szemöldökdilemma

2017. szeptember 13. - Stílustitok

cara-delevingne-nem-hagytam-fel-a-modellkedessel-es-nem-hibaztatom-a-divatipart-semmiert-04150250.jpg

Nincs olyan nő manapság, aki a sminkelési rutinja közben ne nyúlna a szemöldökéhez. Az extra sötét, határozott vonalak valóban hódítanak a trendkövetők között, de lássuk be, sokan a jó ízlést adják fel azért, hogy egy újabb trendnek áldozzanak. Ugye tudjátok: nem sokára ez is ugyanolyan cikinek fog számítani, mint az egykor hajszálvékonyra kiszedett szemöldök. 

Mit kezdjél akkor vele? Miért akarsz vele egyáltalán minden áron kezdeni valamit? Szedesd ki, formázd, hagyd annyiban. Alapjában véve, a szemöldököd nem véletlenül olyan, amilyen, ezért ha teljesen átalakítod, tualjdonképpen a természet rendjét borítod fel. Az alábbiakból megtudod, miért állítom ezt. 

Nem csak a modern trend miatt, de drasztikusabb hajszínváltás során is sokszor előkerül a dilemma, hogy a szemöldök festésére is sor kerüljön-e, és a válaszokat nagyon könnyű megtalálni, ha az illető ismeri a saját színskáláját. Az egyéni színpaletta azt jelenti, hogy természetes színeink által (szem, haj, és bőrszínünk) mindenki besorolható különböző kategóriákba, színtípusokba. Ha tudjuk, hogy mi melyikbe tartozunk, máris könnyűvé válik kiválasztani az új hajszínt, illetve eldől a szemöldök sorsa is.

lady-gaga-galmour-8aug16-getty-bb.jpg

Ha az új hajszín kívül esik az adott színkategórián, akkor felborul a színharmónia, és az ember külseje ekkor válik harsánnyá, közönségessé, furcsává... Ilyenkor merül fel az illetőben a gondolat amolyan ösztönszerűen, hogy a szemöldökének színén is változtatni kéne, hiszen az és a haja már nem illenek egymáshoz. Ez történik például, ha egy vörös, vagy vörösesbarna hajat színeznek, mondjuk feketére. A szemöldök színezése enyhíthet a kontraszton, viszont megoldani nem fogja az alapvető problémát.

Hogy a végeredmény előnyös legyen, mindig a természetes színeinkből kellene kiindulni. Ha meleg árnyalatú a szemöldök színe, akkor a meleg árnyalatok közül válogassunk. Akkor is, ha színezni szeretnénk a hajunkat, mert így nem fog kelleni aggódni amiatt, hogy a szemöldök nem passzol. Hamvasszőke, fekete hajhoz viszont ne fessünk barna, még kevésbé vörös szemöldököt.

315cab53fe2b9abfffdad820546a9a14.jpg

Sokak szerint hatalmas bűn a hidrogénszőke hajhoz a sötét, fekete, szemöldök, pedig a színharmónia szempontjából a hamvas szőke és a meleg árnyalatú barna szemöldök az, ami rosszul fest együtt. Gondoljunk Marilyn Monroe, vagy Lady Gaga színeire. Egyikőjük sem lenne az, aki, ha barna szemöldököt viselnének. A méz, vagy eperszőke tincsek viszont csakis barna szemöldökkel mutatnak!

Ha az árnyalatokat sikerült egyeztetni -megtalálni, hogy inkább a hideg, vagy a meleg színskálán mozogjunk-e - már csak arra kell figyelni, hogy a szemöldök picivel sötétebb legyen, mint a haj színe. Főleg a szőke hajúaknál fontos erre figyelni. Egy-két árnyalattal segítsünk rá a színre szemöldökceruzával, vagy szemöldökporral. Ezzel a trükkel az arc és a szem megkapja a szükséges kontúrját, kiemelt, nyílt tekintetünk lesz!

Az viszont, amit manapság a szemöldök kiemelésésnek hívnak, azért szívem szerint máglyára küldeném az elkövetőket. A hangsúlyozás, korrigálás korántsem egyenlő az egybefüggő, fekete csíkkal, amiket oly sokan az arcukra festenek. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://stilustitok.blog.hu/api/trackback/id/tr2812825648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kot Nyeles 2017.09.14. 08:41:51

Férfiként mondom, abba kéne hagyni a szemöldök bárminemű piszkálását, eltorzítását.
Lehet, hogy a nőknek bejön, és lehet, hogy férfiak megnézik, amikor egymás között, társaságban vannak (csordaszellem), de amikor a férfiak saját, egyéni és őszinte véleményére vagyunk kíváncsiak, akkor kiderül, hogy szinte mindegyik rühelli a kitépkedett, kihúzott, kisminkelt, rajzolt, stb. szemöldökött. Pont ugyanúgy, ahogy a műmelleket is gyűlölik.

Stílustitok 2017.09.14. 08:45:57

@Kot Nyeles: Köszi a megerősítést. Mint férfiszempont, aranyat ér! :)

Terézágyú 2017.09.14. 15:56:05

@Kot Nyeles:
Valójában a férfiak csak extrém esetben tudják megállapítani, hogy egy szemöldök természetes-e vagy szedett... Tehát ha azt mondják, hogy "jaj de szép természetes", attól még azzal perceket bíbelődhetett az illető lány :)

Kot Nyeles 2017.09.14. 22:26:56

Terézágyű

Mindamellett, hogy szerintem a kevésbé extrém esetekben is észre lehet venni, hogy természetes-e vagy sem egy szemöldök (ha másból nem, akkor abból, hogy "természetese" hagyva nem lehetne olyan "szép", mint amilyen :-), a probléma az, hogy az extrém esetek száma - ahogy te jellemzed az általunk felismerni vélt természetellenes szemöldököket - szóval ezek száma lassan több, mint az eredeti formájukban meghagyottaké.

Kot Nyeles 2017.09.14. 22:27:03

Amúgy ugyanez a helyzet a sminkkel. Lehet, hogy távolról jól mutat s lehet, a TV-ben jól, vagy jobban néz ki vele valaki, de élőben elég lelohasztó azt látni, amikor valakin "lepel" takarja az arcbőrét (nyakát, dekoltázsát, stb.) Ez is észrevehető, akár hiszitek, akár nem.
Az egész műcici, műszemöldök, "műbőr" témában azt kell látni, hogy a férfiak sem hülyék. Többségük gyűlöli a műanyag nőket. ha hozzájuk érünk, nem az ő húsukat markoljuk (persze ezt most nem a durva értelmében kell érteni!), ha arcon csókoljuk őket, nem az ő bőrüket éri ajkunk, ha megsimogatjuk őket, akkor vigyáznunk kell, el ne rontsuk a homlokzatot.
Ráadásul a természetellenes módosítások sokszor egészen debil kinézetet is tudnak adni az azok nélkül egészen elfogadható nőknek.
Amúgy az átlagos kinézet egyáltalán nem taszító a férfiak számára. Sőt, hosszú távon kifizetődőbb átlagos, nem kikozmetikázott nőt választanunk minden szempontból.

Kot Nyeles 2017.09.14. 22:27:06

Terézágyú

Azt viszont hozzá kell tennem, hogy amíg csak a szemöldök szálainak kihúzgálásáról van szó, addig azt nem feltétlenül nevezném eltorzításnak. Persze azt is túlzásba lehet vinni, s nagyon vékony vonalat hagyni, vagy a legrosszabb módszerként az orr széleitől felfele húzott függőleges vonalig teljesen kihúzgálni. Ez utóbbi ad azt valakinek debil kinézete csak igazán. Ettől egészen buta "állati" kinézető lesz még az amúgy szép arcú lány is.
Az, amitől igazán írtózunk, az a műanyagok belekeverése. Saját szőr ki, s helyette ilyen-olyan festékekkel 1 cm vastag vonalak felrajzolása, ráadásul 2 centivel a szemöldök felé, és ezek társai.