Ismerd ki magad a csizmarengetegben
2017. szeptember 24. írta: Stílustitok

Ismerd ki magad a csizmarengetegben

29-boots-sale-lede_w710_h473_2x.jpg

Bokacsizma, fűzős csizma, nyári csizma, hosszú csizma... arról lehetne vitatkozni, hogy csizmából, vagy csokiból van-e többféle, az viszont nem kérdés, hogy a lábbelikért is legalább annyira odavagyunk, legyenek bármilyenek is. A nagy választékban viszont könnyű elveszni, úgyhogy jöjjön néhány támpont azoknak, akik hajlamosak elcsábulni a hívogató kirakatoknak. 

Vásárlás előtt praktikus, ha átgondoljuk, mikor és milyen helyzetekben lehet szükség a cipőre, és főként arra, hogy milyen öltözethez akarjuk felvenni azt a bizonyos csizmát. Ezáltal szűkül valamelyest a kör, és remélhetőleg a cipők száma is, amik feleslegesen és kihasználatlanul felhalmozódnak a szekrény alján.

Tavasz, nyár, ősz, tél _3.jpg

A csizma szó ma már nagyon sokféle cipőt lefed, talán a legtöbbet, és az év nagy részét is uralja, hiszen a téli időszakon kívül a tavaszi, őszi szezonban, de még a nyári hónapokban is válogathatunk az ilyen olyan csizmának nevezett cipőkből. 

A bokacsizma az átmeneti idő jollyjokere. A boka fölé érő, magasított szárú fazon mindenhez jól áll, minden alkalomra, és minden stílusban találni belőle. A szár nélküli, bokánál elvágott fazon, ami tulajdonképpen inkább nevezhető zárt magassarkú cipőnek,mint csizmának, csak nadrággal mutat jól. Ha ruhát, szoknyát viselő kedved van, (amikor az időjárás már, vagy még nyomokban tartalmaz nyarat), akkor valószínűleg az időjárás sem indokolja a zárt cipőt, szóval a képzavar elkerülése érdekében ilyenkor maradj a klasszikus magassarkúnál, vagy balerinacipőnél.

_-andrey-bandurenko--660x330.jpg

A szőrmével díszített, vastagon bélelt, ilyen-olyan fityegő pompomokkal ellátott csizmákkal az igazán hideg időt várjuk inkább meg. Amíg itt-ott még érezni a nap melegét, és amíg a téli kabát helyett a ballon uralja az utcaképet, addig hagyjuk békén a telet. Nem kell az siettetni, ígyis-úgyis megérkezik. Sajnos.

Na de a nyarat se hagyjuk ki a buliból, ha már az év 3/4-ed részét le tudjuk fedni csizmákkal, nemde? Biztosan valami ilyesmi gondolat kísérte a nyári csizmák születését, de ezt valószínűleg sose tudjuk meg. Mindenesetre a lapos, vékony, könnyű anyagú, lyukacsos nyári csizmák is létjogosultságot nyertek a listán. Rövid, bő szoknyás ruhával jól mutat, szűk szoknyával, nadrággal már nem igazán. 

boots.jpg

Hivatalos vagy utcai

Egy lapos talpú chelsea csizma, a széles sarok, vagy a klasszikus, hosszúszárú lovaglócsizma praktikus utcai viselet, viszont elegánsan nagyon nehéz megjelenni bennük. Ha formálisabb jellegű találkozóra készülünk, akkor csizmából is szükség lesz a tűsarkú verzióra. Mindegy, hogy hosszú szárú, vagy rövidebb bokacsizma, de érdemes egy egyszerű, cipzárral záródó, minimál vagy teljesen díszítés nélküli darabot beszerezni ilyen esetekre. 2018-elegant-autumn-women-boots-zipper-knee-high-boots-thin-high-heel-pointed-toe-winter-black.jpgVariálható és elegáns, nappali és esti szetthez is felvehető.  

Éjjelek és nappalok

Az éktalpú csizma jó átmenet a kényelem és a nőiesség közt, de csak nappali viselethez illik. Kiöltözős programokra, színházba, bálba a klasszikus magassarkú csizma jöhet csak szóba. A jól megválasztott darab hosszú ruhával is működik, szép kabáttal, kesztyűvel és szőrmegallérral nagyon elegáns és előkelő hatást ad. 

 

További tartalmakért kövesd a facebook oldalt: www.facebook.com/stilustitok

 

 

 

 

süti beállítások módosítása