Kismamasikk- ne gátoljon a pocak!
2017. október 10. írta: Stílustitok

Kismamasikk- ne gátoljon a pocak!

fashion-for-pregnant-ladies.jpg

A várandósság örömén túl néhányaknak nehezebb lehet feldolgozni testük hirtelen változását. Az alak "torzulása", a felszaladó kilók és a szűkülő ruhák megtépázhatják a nők önbizalmát, és a hitet, hogy a növekedő pocak ellenére is csinosak, nőiesek, szexik. Pedig csupán megfelelő hozzáállás, és persze néhány apró fifika kell ahhoz, hogy kismamaként is a legcsinosabbnak érezd magad. 

Az ember lánya hajlamos a szépség oltárán beáldozni a kényelmet olykor-olykor, de áldott állapotban első szempont, hogy kellemes tapintású, kényelmes, természetes anyagú ruhákat válogass össze, olyanokat, amik nem irritálják a bőrödet, nem szúrnak és nem viszketsz tőle. A prioritási sorban ez után az anyag tartását, vastagságát, viselkedését kell figyelni. A legjobb barátod lesz minden, ami kötött, rugalmas, elasztikus. A vastag, merev anyagokat, amik nem követik a tested vonalát hanyagold, helyette a puhább, jó esésű, lágy anyagokat keresd. 

Drew Berrymore sárga ruhája például olyadrew.jpgn, mintha betuszkolt volna alá egy görögdinnyét, az oldalán lévő ráncok egyértelműen jelzik, hogy az túl szűk. Az alja is mereven eláll, vagyis nem illik az adott alakra, amire ráerőltették. A rózsaszín ruha viszont szinte csak anyagában különbözik tőle, mégis teljesen más ránézni.  

Hasonló okokból kerülendő a felső alól "kilógó" pocak, a túl szűk, és túl vékony anyagú, mindent megmutató csőruha és top. Babát várni akármennyire is gyönyörű dolog, mondjuk ki, a ruhán át kirajzolódó köldökre senki nem kiváncsi. A pánt nélküli, tartás nélküli ruhák és felsők sem praktikusak, mert a megduzzadt melleket nem támasztja, ráadásul hónaljnál bevághat. Amit egyébként nem engednénk meg magunknak öltözködésben, azt most se tegyük. Az elkényelmesedés a slamposság előszobája, és fontos: a kényelmet, és az elkényelmesedést nem szabad összetéveszteni.  

pocak2.jpg

A derékvonalat mindig emeld ki. A növekvő pocakodat is inkább mell alatt hangsúlyozd, és ne alatta. Válassz olyan ruhát, ami lágyan körülöleli az alakodat, és ne olyat, ami rádtapad. Ha a ruhának van vállrésze, ujja, széles pántja, azzal kicsit ellensúlyozni tudod a tested hangsúlyos alsó részét. A nyakadba tegyél vaskos, nehéznek látszó nyakláncot, vagy viselj hangsúlyos, nagy fülbevalót, hogy visszebillentsd az eltolódott arányaidat.

pocak.png9aa1cf9d7c034536fcd5f06fad8e7014--outfits-for-summer-dressy-outfits.jpg

Játssz a rétegekkel, és a ruhák hosszával. Egy könnyű mellényke vagy egy hosszú kardigán csinosan körbeöleli  a hasad. Bevetheted az asszimetriát, kedvenced pedig  a bő tunika lesz és a poncsó. Az ingek, blúzok pedig azért előnyösek, mert "van bennük hely", ha pedig már kinőtted, egyszerűen megkötheted pocakod felett. Vegyél fel hozzá egy kényelmes, lágy esésű maxi szoknyát.

Összességében elmondható, hogy terhesen is ugyanazokat a szempontokat kell nézni a ruhaválasztásnál, amit szokásos esetben tettnénk. Ha pocak nélkül nem lennénk elégedettek az adott ruha viselkedésével, azzal, ahogy mutat, akkor pocakkal sem szabad alább adni.

süti beállítások módosítása