Ha sötét rúzst választanál, de még hezitálsz
2017. október 20. írta: Stílustitok

Ha sötét rúzst választanál, de még hezitálsz

dior1.jpgŐszre nem is meglepő, hogy a sötétebb árnyalatok ismét előkerülnek, pontosabban az idei sminktrendek szerint az ajkainkra. A bordó, a fekete, a barna legmélyebb árnyalatait vették elő a sminkesek, lássuk, hogy mit kezdjél velük te magad.

Valóban öregít?

38a9a2f8e1cca43ecff925ad2063f914.jpgAz első dolog, ami eszünkbe jut a sötét színekről, legyen az öltözet, hajfestés vagy smink, hogy öregítenek. Ez így is van a legtöbb esetben, de nem mindegyikben.

Ezek a vérbő, bordó, sötétlila szájfestések, ha igazodnak a színtípusodhoz, akkor inkább kiegészítik az arcodat ahelyett, hogy öregítsék azt.

Ez azt jelenti, hogy ha hasonlóak a tónusaid, mint Salma Hayek, Kim Kardashian, Rihanna, vagy Jessica Alba, vagyis sötét hajad, határozott vonalú, sötét szemöldököd, és élénk színű a szemeid, akkor ezek a rúzsok jól fognak mutatni rajtad. Ha a bőröd is sötétebb, akkor nyugodtan viselhetsz hozzá erősebb szemsminkket is de ha világos, inkább tejfehér, mint mondjuk Megan Foxé, akkor a szemedet csak annyira emeld ki, amennyire muszáj. Okos dolog ilyenkor a sminket eleve a szád festésével kezdeni, és hozzá igazítani a sminked többi részét.

Szőkék hátrányban?

Ezek szerint a szőkék felejtsék el a sötét rúzsokat? Nem feltétlenül! 

Egy világoskék, vagy zöld szemű, szőke illetőnek biztosan előnyösebb egy narancsos, korallos szín, pl. Naomi Watts is többnek tűnik a koránál ha sötét rúzst visel. A hasonló színtípusok tehát válasszanak inkább közepesen sötét színeket, ezek az ő világos tónusaik mellett ugyanolyan erősen fognak érvényesülni, minta a legbordóbb színt választották volna. A szemöldök hangsúlyozásánál nem kell túlzásba esni, de ilyenkor ajánlott egy kicsit kiemelni, erősíteni rajta, hogy az arc ne tűnjön el teljesen a feltűnő száj mögött. A szemedet pedig ne, vagy csak minimálisan hangsúlyozod ki, néha elég egy kis szempillaspirál is. Az alsó szemhéjadat sose húzd ki, ha a szádon van a hangsúly!

scarlett-johansson-dark-red-hair1.jpg

scarlett-johansson-gi-920.jpg

Szóval ha világosabb a hajad, és összességében elmondható, hogy lágyabbak, visszafogottabbak a színeid 1238707_655014171183872_1774114074_n.jpg(Jennifre Aniston, Cameron Diaz) akkor a legmélyebb árnyalatokat jobb elkerülni, az igaz, de az, hogy jól áll-e egy sötét szín egy ilyen színtípusnak, már pl. korfüggő is. A huszonévesek lehetnek merészek, ha akarnak (nem biztos, hogy érdemes), de egy bizonyos kor felett, tetszik, nem tetszik, már előnytelenek a hasonló sminkek, és valóban öregítenek, sápasztanak.

Általános igazság, legyen szó sminkről, öltözetről, akár hajszínről, hogy az a biztos, ha a saját bőrtónusunkhoz igazítjuk a színeket, amelyeket az arcunkhoz közel viselünk. 

 

box_615x0.jpg

dc82b3d0daaf76940b01883b43abab74.jpg

jubileemag_com_kicsi.jpg

 

 

süti beállítások módosítása