Elsőszámú lecke: Öltözz ki!
2017. október 26. írta: Stílustitok

Elsőszámú lecke: Öltözz ki!

sex-and-the-city-quotes-1.jpgIstenítjük Marilynt, Audrey Hepburnt, térdre borulunk Grace Kelly stílusa előtt és oda vagyunk Victoria Beckhamért, a ma nője mégsem adja meg magának az örömet, hogy „öltözősdit” játsszon, ahogyan azt azelőtt, kislányként tette.

Ha ma, 2017-ben végignézünk az utcaképen, csak elvétve látni csinos nőket, kreatív, igényes szetteket. Legyőzött minket a rohanás, a megszokás, a lustaság. A kényelem rabságában megteszi a kinyúlt nadrág, a formátlan pulcsi, és bele sem gondolunk, hogy a kiváltságos helyzetünkből adódóan mennyivel szórakoztatóbbá tehetnénk a megfásult mindennapokat. 

Szempillaspirál, rúzs, harisnyák és térdzoknik végtelen változatai, és persze az a rengeteg féle cipő mind csak arra várnak, hogy használjuk. A neszeszereink roskadoznak a kihasználatlan szemfestékektől, egymás után lájkoljuk a cipőket, ruhákat felvonultató oldalakat, ámuldozunk a hajköltemények láttán, és mindezt tesszük úgy, mintha nekünk mindez tiltott dolog lenne. Pedig már nem vagyunk kislányok, nem csak nézni szabad! Sminkszerekkel és bizsukkal játszadozni felnőttként legalább olyan szórakoztató, sőt!

girl-looking-at-a-rearview-mirror-and-putting-a-lipgloss-on1.jpg

Nem kell hozzá alkalom, hogy kiöltözzünk. Egyáltalán miért hívjuk kiöltözésnek? És miért, mikor hittük el azt, hogy alkalom kell hozzá? Miért ne indulhatnánk el otthonról úgy, az ügyes bajos dolgainkat intézve, hogy tudjuk, rendben van a frizuránk, szép a sminkünk, jól mutat az öltözetünk? Nem lenne máris milliószor jobb egy magabiztos közérzettel belevágni abba a kellemetlen, végeláthatatlan ügyintézésbe? Az unalmas, szürke 285d32c5d7c4624eb80a347c5f7c01a7.jpghétköznapok nem telnének el kellemesebben, az elismerő szempárok láttán? A folytonosan áskálódó kollégának pedig legalább oka is lenne rá, hogy tüzet okádjon a tekintete. 

Miért érjük be a divatlapok nézegetésével, a celebek vizslatásával és az álmodozással? Egy összeszedett külsőhöz nem kell hetente 2x fodrászhoz járni, elég, ha megtanulunk egy vagy kettő praktikus frizurát, ami kb. ugyanannyi időt venne el, mint copfba fésülni a hajat. Nem kell Kim Kardashian sminkes hadserege ahhoz, hogy egy kis természetes ragyogást adjunk az arcunknak. És a tévhitekkel ellentétben nem kellenek vagyonok ahhoz sem, hogy csinos, de mégis praktikus ruhatárunk legyen. Nézzünk utána melyek a klasszikus, örök darabok, amiket bármelyik szezonban elővehetünk, és biztos alapot adnak, a többit pedig bízzuk a kreativitásunkra és a fantáziánkra. 

“A stílusod elárulja ki vagy, anélkül, hogy megszólalnál.” – Rachel Zoe

Szóval, mutasd magad! 

 

süti beállítások módosítása