Insta-baba lennél inkább, vagy valódi nő?
2017. november 08. írta: Stílustitok

Insta-baba lennél inkább, vagy valódi nő?

instavsreal.jpg

Egy komoloy férfi vajon melyiket venné komolyan? Te melyiket alkalmaznád egy jól fizető, felelős állásra? Kit hallgatnál meg szívesebben, ha tanácsra lenne szükséged, és kivel tudod elképzelni azt, hogy elbeszélgettek csak úgy, az élet dolgairól?

Hatásvadász, magamutogató, egoista, kétségbeesett: a szelfik többsége ezt a benyomást kelti, ha tetszik, ha nem. A csücsörítés, pucsítás és egyéb módok, amivel egy lány csak kelletheti magát, pláne nem javítanak a helyzeten. Sok lájkot és szivecskét fognak hozni ezek a "hozzávalók", az kétségtelen, de nem árt megvizsgálni azt, hogy ezek a visszajelzések, amiket annyira hajszolunk, kiktől is jönnek, vagyis, hogy mekkora az értékük, mert igaz a mondás: ne azt nézd, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy ki mondja. 

Az legfőbb pedig, aminek számítania kellene, az az, hogy te mit mondasz saját magadról! Önmagadnak akarj megfelelni, ne az instagramnak. Ne irigységet akarj kelteni, hanem elismerést. Ne feltűnést keress, hanem tiszteletet. A tömeg utánzása csak egy valamit hoz: öngólt. Ki akarsz tűnni, feltűnni? Ha ugyanúgy nézel ki, ha ugyanazt a sminket, ugyanolyan seprűs szempillát, merev szemöldököt, aránytalan kacsaszájat, és fantáziátlan pózt öltesz magadra, mint az a sokezer másik...na kitalálod, hogyan is végződik a gondolat?

maquillaje-instagram-vs-vida-real.jpg

Az eltúlzott smink, az erős szemöldök, a vonalon túl kihúzott száj fotókon kétségkívül jól néz ki. Nem újdonság, hogy a kamera, a fényképezőgép másfajta sminkelési technikát igényelnek, mint egy hétköznapi, utcai arcfestés. De jó esetben még egy alkalmi smink sem olyan eltúlzott, mint egy fotózásra, vagy akár egy színpadra készült make-up. Egy olyan világban, ami kifejezetten fotókon alapszik, nehéz megtartani az arányokat. A határok elmosódnak, nem érzékeljük a túlzásokat, azt, hogy mi az, ami még a fotónak szól, és mi az, amire a valóságban jól esik ránézni. 

És itt jön a képbe az, hogy elsősorban a saját szemeden keresztül kellene nézned magadat. Ha jóban vagy magaddal, ha az önmagaddal szemben felállított mércét megugrod, vagy teszel azért minden nap, hogy közelebb kerülj hozzá, akkor nem fogod azt nézni, hogy mennyi lájk érkezik a fotódra. 

Aki rendben van magával, annak jobb dolga is van annál, minthogy naphosszat a tükörnek pózoljon. Önbizalmad márpedig csak akkor lesz, ha sikerül megfogalmazod, ki vagy. Találd meg, miben vagy jó, és azt csináld teljes erőbedobással. Tudatosítsd és vállald a hiányosságiad, és dolgozz rajtuk. Ne az Instagram, és a többi médiafelület legyen a mércéd, hanem Önmagad. Ha megtalálod magad, megtalálod a stílusodat is. Hiteles leszel, egyedi, egy magabiztos, önbizalommal teli, valódi Nő. 

"A stílus annyi, mint tudni, hogy ki vagy, hogy mit akarsz mondani, és fütyülni minden másra."- Kim Cattrall

 

süti beállítások módosítása