"Amit viselsz, bemutat téged a világnak."

5 mindennapos dolog, ami slampossá tesz

2017. november 22. - Stílustitok

thinkstockphotos-478357836.jpg

Bizony, az ördög a részletekben rejlik, nem a márkajelzésben, vagy az árcédulán. Apró szokások, reflexszerű mozdulatok, és figyelmetlenség is okozhatja, hogy az ember megjelenése kevésbé megnyerő, mint amilyen egyébként lehetne. 

Költséggel például egyáltalán nem járna, ha a telefonjainkat nem a zsebünkbe tuszkolva hordanánk. Mindegy, hogy az elülső, vagy a hátsó zsebről van-e szó, és tulajdonképpen az is, hogy telefonról vagy pénztárcáról, nők vagy férfiak esetéről beszélünk-e. Bármit is erőltetünk bele a szűk zsebekbe, rögtön odavonzza a tekintetet, és egyáltalán nem a jó értelemben. 

Tovább

Színpompás tél közeleg, mindenki készüljön!

szintrendek_2017_2018_tel.jpgNarancs, fukszia, ezüst, sárga... igazán színesre álmodták meg a tervezők az idei telünket. Lássuk a színeket egyenként, mit tudunk velük kezdeni. 

Trendi, vagy nem trendi, az ezüst bizony nem áll jól mindenkinek, pláne nem tetőtől talpig. A vörös és barna hajúak mindenképpen kerüljék, nekik inkább az arany, a bronz áll jól.

Tovább

A farmer húsztól hatvan éves korig

60s.jpgTrendek ide vagy oda, a farmernadrág kortalan, a huszonévestől kezdve a hatvanasig bárki felveheti. Viszont az már számít, hogy milyen fazonról beszélünk, és mivel kombináljuk. Lássuk tehát, hogyan fest a világ kedvenc ruhadarabja kor szerinti leosztásban. 

20 évesen: A nadrág nyugodtan lehet díszített és szaggatott egyszerre, sok zsebbel, dísszel, és rátéttel. Kombinálhatják feltűnő, színes felsőkkel, és nyugodtan kivillanthatják akár hasukat is. A mostanság divatos „boyfriend jeans” lazasága illik a fiatalokhoz és nekik még jól állnak a bohém, feltűnő darabok. 

Tovább

Elsőszámú lecke: Öltözz ki!

sex-and-the-city-quotes-1.jpgIstenítjük Marilynt, Audrey Hepburnt, térdre borulunk Grace Kelly stílusa előtt és oda vagyunk Victoria Beckhamért, a ma nője mégsem adja meg magának az örömet, hogy „öltözősdit” játsszon, ahogyan azt azelőtt, kislányként tette.

Ha ma, 2017-ben végignézünk az utcaképen, csak elvétve látni csinos nőket, kreatív, igényes szetteket. Legyőzött minket a rohanás, a megszokás, a lustaság. A kényelem rabságában megteszi a kinyúlt nadrág, a formátlan pulcsi, és bele sem gondolunk, hogy a kiváltságos helyzetünkből adódóan mennyivel szórakoztatóbbá tehetnénk a megfásult mindennapokat. 

Tovább

Legyen a harisnya az új legjobb barátod!

sapphire-design_com.JPGGyerekként utáltuk, az átmeneti évszakokban viszont a gardrób kötelező eleme.

Ideje elfelejteni a harisnya viselésével kapcsolatos gyerekkori viszketős, csúszkálós, húzogatós emlékeket, hiszen az idővel a fazonokat és az alapanyagokat tekintve is sokat változott a kínálat, nem kérdéses, hogy az előnyére. A ma elérhető széles választéknak köszönhetően megtehetjük, hogy felnőtt fejjel kiegészítőként (is) tekintsünk ezekre a ruhadarabokra.

Tovább

Ha sötét rúzst választanál, de még hezitálsz

dior1.jpgŐszre nem is meglepő, hogy a sötétebb árnyalatok ismét előkerülnek, pontosabban az idei sminktrendek szerint az ajkainkra. A bordó, a fekete, a barna legmélyebb árnyalatait vették elő a sminkesek, lássuk, hogy mit kezdjél velük te magad.

Valóban öregít?

Tovább

Kismamasikk- ne gátoljon a pocak!

fashion-for-pregnant-ladies.jpg

A várandósság örömén túl néhányaknak nehezebb lehet feldolgozni testük hirtelen változását. Az alak "torzulása", a felszaladó kilók és a szűkülő ruhák megtépázhatják a nők önbizalmát, és a hitet, hogy a növekedő pocak ellenére is csinosak, nőiesek, szexik. Pedig csupán megfelelő hozzáállás, és persze néhány apró fifika kell ahhoz, hogy kismamaként is a legcsinosabbnak érezd magad. 

Tovább

Ijesztő és inspiráló pillanatok a divathetekről

ss2.png

Az elvetemültebbek már készülhetnek a tavaszra: New York, London, Milánó után Párizsban is lezajlottak a divathetek, amelyek a következő tavaszi/nyári szezonra hangolják a nagyérdeműt. A felvonultatott ruhák design holmik, outfitek, sminkek között akad egészen inspiráló, de ha nem válogatjuk meg jó alaposan a kínálatot, beleeshetünk a csapdákba is. 

Tovább

Trendek, amiket az őszi/téli szezonban viselnünk kéne...

...és ami a gyakorlatban működik.

trendek.jpgA pufi dzsekit például felejtsd el úgy, ahogy van. Kivéve, ha túrázni mész a hegyekbe, bakancsban és hagyományos kirándulószerkóban. Nem szoknyában vagy ruhában... 

Kockák, tyúklábminta, pöttyök

A klasszikus fekete-fehér mintáknak csak örülni tudunk, mert ezek a trendeken túl is mindig bevethetőek. Szuperül kombinálhatóak a hagyományos verziók, titkuk, hogy minél apróbb a minta, annál

Tovább

Ismerd ki magad a csizmarengetegben

29-boots-sale-lede_w710_h473_2x.jpg

Bokacsizma, fűzős csizma, nyári csizma, hosszú csizma... arról lehetne vitatkozni, hogy csizmából, vagy csokiból van-e többféle, az viszont nem kérdés, hogy a lábbelikért is legalább annyira odavagyunk, legyenek bármilyenek is. A nagy választékban viszont könnyű elveszni, úgyhogy jöjjön néhány támpont azoknak, akik hajlamosak elcsábulni a hívogató kirakatoknak. 

Tovább