"Amit viselsz, bemutat téged a világnak."

Kismamasikk- ne gátoljon a pocak!

2017. október 10. - Stílustitok

fashion-for-pregnant-ladies.jpg

A várandósság örömén túl néhányaknak nehezebb lehet feldolgozni testük hirtelen változását. Az alak "torzulása", a felszaladó kilók és a szűkülő ruhák megtépázhatják a nők önbizalmát, és a hitet, hogy a növekedő pocak ellenére is csinosak, nőiesek, szexik. Pedig csupán megfelelő hozzáállás, és persze néhány apró fifika kell ahhoz, hogy kismamaként is a legcsinosabbnak érezd magad. 

Tovább

Ijesztő és inspiráló pillanatok a divathetekről

ss2.png

Az elvetemültebbek már készülhetnek a tavaszra: New York, London, Milánó után Párizsban is lezajlottak a divathetek, amelyek a következő tavaszi/nyári szezonra hangolják a nagyérdeműt. A felvonultatott ruhák design holmik, outfitek, sminkek között akad egészen inspiráló, de ha nem válogatjuk meg jó alaposan a kínálatot, beleeshetünk a csapdákba is. 

Tovább

Festeni, vagy nem festeni? A nagy szemöldökdilemma

cara-delevingne-nem-hagytam-fel-a-modellkedessel-es-nem-hibaztatom-a-divatipart-semmiert-04150250.jpg

Nincs olyan nő manapság, aki a sminkelési rutinja közben ne nyúlna a szemöldökéhez. Az extra sötét, határozott vonalak valóban hódítanak a trendkövetők között, de lássuk be, sokan a jó ízlést adják fel azért, hogy egy újabb trendnek áldozzanak. Ugye tudjátok: nem sokára ez is ugyanolyan cikinek fog számítani, mint az egykor hajszálvékonyra kiszedett szemöldök. 

Mit kezdjél akkor vele? Miért akarsz vele egyáltalán minden áron kezdeni valamit? Szedesd ki, formázd, hagyd annyiban. Alapjában véve, a szemöldököd nem véletlenül olyan, amilyen, ezért ha teljesen átalakítod, tualjdonképpen a természet rendjét borítod fel. Az alábbiakból megtudod, miért állítom ezt. 

Tovább

Szeptembertől tilos a fehér (?)

white-fashion-streetstyle.jpg

Szeptember első hétfője, és május utolsó hétfője között tilos fehéret viselni. Vagyis az volna, ha az 1900-as évek környékén élnénk, angol, illetve amerikai arisztokrata család tagjaként.

Tovább

MTV Video Music Awards : Botrányosan, vagy stílusosan, de a cél a feltűnés

cardi-b-mtv-vmas-performance-red-carpet-bodak-yellow-pre-show-1503897645-640x456.jpg

Kevés olyan vörösszőnyeges esemény van, ahol a díjazottak ilyen mértékben háttérbe szorulnak, ugyanis itt az a nyerő inkább, aki a megjelenésével tud emlékezeteset produkálni. 

Az MTV imidzse már csak ilyen, megszoktuk, senki sem várja el az itt felvonuló celebektől a Cannes-i visszafogott eleganciát, vagy az Oscar 5 csillagos ragyogását. Érdekes viszont megnézni azt, sikerül-e valakinek stílusosan túlszárnyalni a többieket, hiszen a csillárt magunkra aggatni könnyű, de viselni még azt is tudni kell!

Utcai viseletnek azért talán egyik sem nevezhető, de akad néhány figyelemre méltó szett, amiket látva nem akarjuk azonnal letépni az arcunkat: 

Tovább

Lazaság vagy vizuális környezetszennyezés?

how-wear-dress-sneakers_1.jpg

Már- már az számít gáznak, aki magassarkúban lejt végig a városon, és nem fűzősben. A sportcipő kényelmes, praktikus, szeretjük-imádjuk, de csak azért, mert felkapott lett, nem feltétlenül kell erőltetni 0-24-ben. Ahhoz, hogy jól szeghesd meg a szabályt, előbb ismerd meg azt. 

Az alapok megvannak: sportos ruhához sportos cipő, nőcis szetthez nőcis cipő. Csakhogy  az egyre nagyobb öntudatra ébredő női nem

Tovább

Te is harisnyában jársz-kelsz az utcán?!

11751160-leggings1-1487244178-650-1e44414237-1487338027-tvze73_original.jpg

A forrónacit hamarosan a cicanaci váltja az utcai látképben, hiszen elkerülhetetlenül közelít az átmeneti évszak. Harisnyában mutogatni az alfeledet viszont sosem volt és nem is lesz jó ötlet. Ha insta sztárként élsz, akkor ezeket a sorokat ignoráld nyugodtan, viszont ha szeretnél jól öltözött, stílusos, és legfőképp tiszteletetre méltó megjelenést, akkor okosodj:  

A nadrágot nem váltja ki, bár sokakat megtéveszthet az elnevezés: cicanadrág. A ruhadarabok közt sokkal inkább a harisnyanadrághoz áll közelebb a ranglétrán, ha be kellene sorolni valahová, így az, aki

Tovább

Mégis mi a fene folyik a kifutókon?!

67ac29e310506000e984782ceab08af18c637935.jpg

A legutóbbi kollekciókat elnézve nem számíthatunk túl sok jóra, ami az őszi kínálatot illeti. Pedig a szeptemberrel együtt rohamosan közeledik a divathetek szezonja is, és számítani lehet rá, hogy a tervezők újabb őrült szettekkel sokkolnak majd minket. De mégis miért teszik mindezt?

A "divatbemutató" egykor ténylegesen az aktuális divat, az új ruhák, fazonok bemutatására szolgált. Chanel idejében péládul a modellek még szigorúan a ruhához illő cipőt és kalapot viselték, a kellő mennyiségű kiegészítővel és csinos frizurával. Hibának nem volt helye!

De ezek az előadások NEM arról szólnak már, mint régen. Az unalmas...

Tovább

Ezért előnyös a divatban a kicsi cici!

Meglepő ellentmondás, de jó néhány szexi és kifejezetten nőies szabásvonal van, ami egy telt idomú nőnek már-már tiltólistás. 

stilustitok_kicsi_cici.jpg

Kicsi, vagy közepes mellbőséggel viszont nem kell húzogatni vagy igazgatni. Elengedheted a melltartó takargatásával és leplezésével járó trükköket és a stresszt, hogy menet közben a megtűzött, leragasztott stb. álcád bemondja az unalmast…

Tovább

Öltözködés kánikulában: mit kezdj a crop toppal?

mit_kezdj_a_crop_toppal.jpg

Ezzel a trükkös fazonnal még azoknak is érdemes óvatosnak lenniük, akik darázsderékkal lettek megáldva! 

A magasan szabott, szinte csak a melleket takaró felsőrész erősen a kilencvenes évekre emlékeztet, modernizált formájában viszont a tervezők inkább szettekben, összeillő darabokban gondolkodtak. Mintha csak egy kosztümöt viselnénk, vagy a megunt ruhánknak estünk volna neki egy ollóval mi magunk. Ettől az összkép egyszerre lesz rertó, mégis friss.

Nem szabad viszont elmenni az mellett a tény mellett, hogy egy haspóló, vagy egy magasan szabott blúz viselésével optikailag elvágjuk a testet. Attól függően lehet a középen húzódó vonal előnyös vagy hátrányos, milyen

Tovább