A kabát, és ami alatta van
2017. november 14. írta: Stílustitok

A kabát, és ami alatta van

coats-2.png

Azt hihetnénk, teljesen mindegy, mi van a kabát alatt, mert az úgyis kitakar szinte mindent. 

A kabát az öltözet végső hozzávalója. Egy csipet só, a hab a tortán, a pont az i-re, kinek mi tetszik. A lényeg, kiegészíti, teljessé teszi a szettet, ezért ugyanolyan fontos rész, mint a többi, sőt, arra az időre, amíg viseljük, főszereplővé válik, úgyhogy ugyanannyira figyelembe kell venni a szabását, a hosszát, és minden tulajdonságát, ami számíthat az összképet nézve.

kabatos3.jpg

Egy hibátlan szettet simán tönkretesz a rosszul választott kabát. Egy hosszú szoknyához például csak a rövid, derékban szűkített, testhez álló kabátok mutatnak. Mivel egy maxi sokat takar, így fontos a derék hangsúlyozása, a termet pedig úgy marad arányos, ha a kabát minél rövidebb, ellensúlyozva ezzel a szoknya hosszát.

kabatos4.jpg

A miniszoknyát vagy teljesen takarjuk el, vagy látszódjon egészében. Ha a kabát csípő alá ér, és a szoknyának csak az alsó része látszódik ki, akkor a derékvonal helyett a csípőre, vagyis a test legszélesebb pontjára kerül a hangsúly. Ráadásul a láb rövidebbnek, a felsőtest kövérebbnek tűnik. 

kabat1.jpg

Ceruzaszoknyához, pláne a térd alatt végződő fazonhoz szintén inkább a rövidebb kabátok illenek, de nem csak a szűkített, ahogyan a maxiszoknyánál, hanem az egyenes, bő, akár palást szabású is szóba jöhet. Az A- vonalú ruhákhoz az alul kibővülő fazon passzol a legjobban, ami teljesen el is takarja a szoknyarészt. Szerencsénkre a farmerhez most is, mint általában mindenből, szinte minden fazon jól áll, úgyhogy ha az embernek éppen olyanja van, legalább ennél nem kell gondolkodnia...

kabatos2.jpg

 Figyeljünk rá, hogy az arányok érvényesüljenek, derékvonalunk legyen a helyén, minden megfelelő hosszúságú legyen, és hogy a ruhadarabok egymást építsék, ne pedig kioltsák. Összességében a fontos, hogy kabátban is csinosnak lássuk magunkat. 

Tipp: ha beszerzel egy rövid, vagányabb szabású kabátot, ami jó nadrághoz, hosszú szoknyához, és miniszoknyához is, valamint mellé egy hosszú, elegáns darabot a kiöltözős ruháidhoz, máris jó vagy!

 

süti beállítások módosítása