A trendi vagy a divatos a menőbb? Talán egyik sem...
2017. augusztus 02. írta: Stílustitok

A trendi vagy a divatos a menőbb? Talán egyik sem...

man-repeller-dolce-downtown-fashion-week.jpg

Mielőtt nekiállnánk fazonok és szettek kivesézésének, előbb a fejekben kell rendet tennünk. Az öltözködéssel kapcsolatban alapvető, hogy tisztában legyünk a fenti fogalmak közti különbségekkel. Nem zárják ki egymást, de nem következik szükségszerűen egyik a másikból. 

Ami trendi, az nem feltétlenül néz ki jól. A trend egy, az aktuális szezonban felkapott öltözködési irány, vagy konkrét ruhadarab/szín/kiegészítő népszerűségére utal. A kínai tucatboltok és butikok kirakatai egyértelműen jelzik az éppen aktuális trendet, hiszen azok például vagy neonba borulnak, vagy rojtok lepnek el minden létező holmit. Ezek azok a darabok, amikbe az utca embere öltözik. Ez az, ami szembejön veled az utcán. A legnagyobb önbizalommal, elégedetten vonulnak ezekben a ruhákban, és miért ne tennék, hiszen ha azt hordják, ami trendi, akkor ők most divatosak, nem?

Nem igazán. 

Divatos. Arra mondjuk, ami modern. A mai kort tükröző, de nem feltétlenül a legutolsó trendeket

követve. Illetve nem kizárólag azokat.

Ha egy tipikus stylist külsejét képzeljük magunk elé, a maga színes, feltűnő, olykor merész kiegészítőivel, ő divatos. Nem biztos, hogy mindenkinek tetszik az, amit visel, az sem, hogy követi az öltözködési szabályokat, hogy a testalkatához öltözik, vagy azt, hogy figyel bármi hasonlóra, de valahogy mégis egyben van a szettje. Jól néz ki, mert hiteles. A saját ízlése és személyisége átütőbb,tükröződik az öltözékén. Stílusosan, egyéni módon HASZNÁLJA a divatot. 

Stílust akkor nyer valami, ha Te, mint egyén, kezdesz vele valamit. Ha használod. A ruhák, a divat, és minden cicoma csak egy eszköz arra, hogy megmutasd, ki vagy. Üzenetet közvetítesz magadról, ha akarod, ha nem. Tudat alatt teszel benyomást az emberekre a külsőddel. Felesleges ámítani magunkat azzal, hogy nem a ruha teszi az embert, és hogy úgyis a személyiség, a tudás, és a többi adottság számít. Ahhoz, hogy megítéljük a másikat az első benyomás alapján, még egy percre sincs szükség. Ez alatt az idő alatt kizárólag a megjelenés, az ápoltság beszél helyettünk, minden más csakis az előítéletek után jön...

A jól öltözött emberekre figyelnek, komolyan veszik őket. Megjelenésük modern, tehát divatos és korszerű, ezzel együtt mégis kortalan. Az alapját a klasszikus ruhadarabok képezik, amiket az egyén ízlése alapján kombinálhat trendi, neki tetsző darabokkal. Stílusos, jól öltözött az, aki a korának, státuszának, méretének, testalkatának és színeinek megfelelően öltözködik. Ezen kívül helyszín, alkalom, évszak és napszak sem fognak ki rajta.

Pofonegyszerű, nem? ;)

 

 

 

süti beállítások módosítása