Öltözködés kánikulában: mit kezdj a crop toppal?
2017. augusztus 03. írta: Stílustitok

Öltözködés kánikulában: mit kezdj a crop toppal?

mit_kezdj_a_crop_toppal.jpg

Ezzel a trükkös fazonnal még azoknak is érdemes óvatosnak lenniük, akik darázsderékkal lettek megáldva! 

A magasan szabott, szinte csak a melleket takaró felsőrész erősen a kilencvenes évekre emlékeztet, modernizált formájában viszont a tervezők inkább szettekben, összeillő darabokban gondolkodtak. Mintha csak egy kosztümöt viselnénk, vagy a megunt ruhánknak estünk volna neki egy ollóval mi magunk. Ettől az összkép egyszerre lesz rertó, mégis friss.

Nem szabad viszont elmenni az mellett a tény mellett, hogy egy haspóló, vagy egy magasan szabott blúz viselésével optikailag elvágjuk a testet. Attól függően lehet a középen húzódó vonal előnyös vagy hátrányos, milyen

magasságban húzódik pontosan, és tulajdonképpen még az is számít, hogy szűk, vagy bő szabásról beszélünk-e.

mit_kezdj_a_crop_toppal.png

Egy bő szabású, vállakat is takaró, rövid felső sokkal alacsonyabbnak mutat, és szélesíti a felsőtestet. A körte alkatúak viszont könnyen el tudják rejteni a kissé szélesebb csípőjüket, ha kihasználják a haspólónak ezt a tulajdonságát: az egyenes szabású, legalább térdig érő szoknyával, vagy egy, a csípő vonalát követő, egyenes szárú nadrággal kombinált bő szabású felsőrész teljesen eltünteti a test aránytalanságait, és tökéletes homokóra alkatot csal. A nadrágot hordhatjuk felhajtva is, egészen a térd alá, mert a lábszár megmutatása az erősebb alkatúaknak kifejezetten előnyös, ráadásul a nyári hőségben rögtön emberibb érzés lesz.

Testalkattól függetlenül van egy verzió, ami mindenkinek előnytelenül áll, ez pedig az, ha az alsó és felsőrész is lenge, bő, ez a kombináció ugyanis teljesen összenyomja, elnyeli az alakot. Szóval ajánlott, hogy az egyik ruhadarabunk legyen inkább szűkebb, vagy a test vonalát követő. Attól függetlenül válasszuk ki a szett alsó vagy felső részét, hogy ki mit szeretne eltakarni, láttatni. Na és persze az sem elhanyagolható, hogy mit üzen a tükör.

mit_kezdj_a_crop_toppal2.png

Hogy ne mutassunk magunkból több bőrt a kelleténél, a szabadon hagyott hasat és derekat érdemes ellensúlyozni, hogy a megjelenésünk ne legyen végül túl közönséges. Egy aprócska, sokat mutató tophoz például sose vegyünk fel miniszoknyát! Az arányokkal való játék trendi és fiatalos összhatást biztosít, és a lehetőségek meglehetősen sokrétűek. Keresgélj, játssz az arányokkal és próbálj ki különböző kombinációkat, amíg rá nem bukkansz a saját stílusodra.

 

 

süti beállítások módosítása